Huiselijk

Zo’n klein hondje in huis heeft een enorme impact. Heel de dag door is het snel naar buiten met ons tweeën als ze zich meldt, geregeld dweilen nog, vier keer een bakje brokken, consequent aangeven wat mag en wat niet mag, leren alleen te slapen en af en toe al even overdag alleen zijn, want er moeten ook boodschappen worden gedaan, wassen gedraaid enz. ’s Avonds zijn we bekaf, maar het gaat per dag vooruit en ik heb het idee dat ik haar kan zien groeien! Over een paar weken begint de puppycursus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daar gaan we dan naar toe voor een broodnodig deeltje in de opvoeding, maar nu is het hier heel huiselijk als Juno slaapt naast m’n tafel en ik lekker in m’n werkhoekje met van alles aan de gang kan gaan.

Quilten met de naaimachine heb ik maar even gelaten voor wat het is en ik ben met wat reststof en malletjes sterren aan het maken. Dat gaat heel goed. Het is leuk om te doen en  het is ook snel weer weg te leggen mocht dat plots nodig zijn. De reststof is van het kippenquiltje en een aantal rolletjes traditionele quiltstof met kleine motiefjes.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo ben ik op weg om een tafellopertje te maken. Welke kleur ik voor de verbindende stukjes zal kiezen, daarvan heb ik nog geen idee. Misschien komt dat nog en anders zal ik maar raad vragen bij de quiltwinkel. Ik weet zelfs niet of een lichte of donkere stof mooi is. De sterren zijn voornamelijk oker, roze/rood en blauw/grijs. Elk advies is welkom

En ondertussen ben ik ook een heel eind op weg om de achterstand in te lopen die ik bij een randje per week had opgelopen. Ik ben nu bij randje 78, nog vijf randjes te gaan en ik ben weer bij. Er komt wel een klein probleempje in zicht. Het kaaslinnen waarop ik het borduur is 30 cm bij 140 cm en niet 200 cm. Ik ben al bij Smitje langs geweest om nog een stukje bij te kopen en iets te bedenken om dat er een beetje acceptabel aan te maken. Maar helaas…. het kaaslinnen wat ik gebruik is op en moet opnieuw besteld worden… als dat lukt… want de man die het levert heeft wat tegenslag op het moment. Nou ja, als er geen kaaslinnen van dezelfde kleur meer is stopt het randje per week bij mij straks als ze er niet meer bij geborduurd kunnen worden. Ach, zo erg is dat nu ook weer niet.

Komende week is er een quilt week van het Nivon in Morgenrood. Gezellig! Maar ja, je kunt niet alles hebben en deze keer zal ik verstek laten gaan. ’t Gaat vast een mooie week worden, ook zonder mij. Dat wordt volgend jaar misschien.

Voor mij is in plaats van een week een dagje op pad zonder puppy denk ik wel weggelegd en met de grote quilttentoonstelling in Veldhoven aan het eind van deze maand is er zeker iets om me op te verheugen.

Een gedachte over “Huiselijk

  1. Hoi Hilda,
    Parmantig zoals Juno daar zit ! Ja, ze is zeker al gegroeid !
    Wat goed van je dat je je randjes zo ingehaald hebt ! Probeer of atelier Soed Idee nog van die stof heeft , als je je lap wilt verlengen .
    Je sterren zien er mooi uit, maar inderdaad lastig een ondergrond kleur : wat je op de foto toont is overwegend licht van kleur : misschien een “heldere” donkere kleur ?
    groetjes, Corrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s