Nadelwelt 2018

Onlangs besloten we een week vakantie te nemen en we boekten een hotel in de Elzas voor begin mei. Nu kwam het prachtig uit om op de heenweg een bezoekje te brengen aan Karlsruhe en daarbij ook naar Nadelwelt te gaan. Nu er geen grote internationale quilttentoonstelling in Nederland meer is ben ik dat echt aan het missen. Zondag ben ik met vele anderen in de pendelbus naar de Messe gestapt.

Onderweg kon ik een entreekaartje van iemand overnemen en bij aankomst direct naar binnen. Tsjonge, wat een mooie ruimte met veel licht! De expositie was veelzijdig met artquilts, traditionele quilts en moderne quilts, mooi en zeker een heel aantal quilts zijn indrukwekkend. Er waren voor de exposanten ruimtes gemaakt, meest u-vormig, om prettig te zitten bij de tentoongestelde quilts en gesprekjes te hebben zonder gestoord te worden of anderen te storen. En voor bezoekers was het prettig om steeds weer zo’n quiltruimte in te stappen. Een paar foto’s, van Ted Storm, Cas Holmes, Gillian Travis                                                                  De sfeer was prettig en onder de bezoekers ook veel jongere mensen, meer dan in Nederland eigenlijk. Geweldig om te zien, een meisje geniet van het werk van Cas Holmes                                                                Dat had ik ook vast wel gewild toen ik zo klein was, maar ook nu was het een belevenis. Het is niet te doen alles te laten zien, er was zoveel….                                      Twee foto’s van quilts die me bezig hielden: de grote blauwe vanwege het “pluspatroon” , het thema voor de maand juni van het DMQG. Het is gemaakt van spijkerstof (allemaal oude spijkerbroeken moesten er aan geloven) en aan elkaar gezet met sashings van zwarte stof met op de hoeken een plusje in witte stof. Eenvoudig ontwerp met groot effect doordat de spijkerstof niet egaal van kleur is. De andere drie quilts op een rij zijn gemaakt met slice and insert blokken, de manier van werken hebben we op de beurs in Rijswijk laten zien bij de stand van het DMQG, en vervolgens op een bepaalde manier verwerkt. Nu hebben ze alle drie weer een ander groter patroon en hoe leuk is dat om ze zo naast elkaar te zien!  Aan een machinerace heb ik nog meegedaan; in 1 minuut een traject afleggen met de naaimachine en na afloop kregen                                                                                                      de deelnemers een goodybag en het formulier van de rally is vervolgens een lot in de loterij geworden. Bij de stand van Bernina stond een doorzichtige naaimachine aan, mooi om te zien wat er binnenin een moderne naaimachine gebeurt. Bij de winkeltjes heb ik wat garen en stof gekocht en een praatje gemaakt met Maaike Bakker, die bezig was met grappige kleine seizoensquiltjes. Een hapje gegeten in het ruime en vrij rustige horecagebied                                                                 Ook gekeken naar wol, borduurwerk en vilt en dit tafereeltje was wel schattig met die geweldige sneeuwklokjelamp! Om vier uur werd ik opgehaald en zijn we verder gegaan naar de Elzas om een weekje te wandelen en te genieten van de rust en natuur.

5 gedachten over “Nadelwelt 2018

  1. Hilda wat een leuk verslag van Nadelwelt in Karlsruhe. Het lijkt me echt de moeite waard om ook eens te bezoeken. Je foto’s geven een goede indruk van wat er zoal te zien was.

  2. Fijn om te horen. Ik heb veel meer foto’s gemaakt, maar er werd door verschillende kunstenaars gevraagd de foto’s niet op social media te delen en het is dan goed om dat niet te doen en de beelden voor jezelf als inspiratiebron te bewaren. Het is zeker de moeite waard er een keer heen te gaan. De sfeer is aangenaam, de hallen ruim en licht en het was toen ik er kwam niet te druk. Ook geregeld demonstraties bij de kramen met tijd en aandacht voor de kijkers.

  3. What a wonderful world of beauty!
    The Plus quilt in denim fabrics looks like one made by Bernadette Mayr (shown in her book Farbenspiele). As I love blue and denim, I love it and I wanted to make one myself too! I only guess a few words in Dutch, I don’t understand if it was one quilter or a group who made it. Anyway, it is gorgeous!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s