Pantone challenge 2018

Van 2 mei tot 10 mei kun je je foto van de quilt of quilttop inzenden voor de Pantone Challenge 2018. Wow, wat spannend, dat ga ik ook doen deze keer. M’n mini quilt is af!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twentyfive little courthousesteps finding purple
17″ x 17.5″
Hilda de Wit, The Netherlands

Hier is die dan, Twentyfive little courthousesteps finding purple”. De maat van de quilt is 17 bij 17,5 inch en gemaakt van een verscheidenheid aan paarse stofjes. De mooie diepe kleur hier en daar komt door de Oakshotstof, waarbij de schering en inslag van de stof iets verschillen en je grappig genoeg bijna ziet hoe paars als kleur gevormd wordt door een menging van rood en blauw. Door het gebruiken van verschillende stoffen is het ook alsof een blokje er uit springt, maar toch in het patroon blijft. Net alsof je soms ergens uit moet stappen om te zien hoe je er toch wel in past! Voor mij was de quilt een soort “walk down memorylane”  en de ontdekking dat paars nog steeds wel een speciale kleur voor me is. Als er een woord bij past is het wel “faith”. De top heb ik met de hand gepaperpieced en in elkaar gezet. Voor het quilten en de afwerking heb ik gedeeltelijk de naaimachine gebruikt.

Er stromen nu steeds inzendingen binnen en ik heb al wat bekeken. Er zijn hele mooie quilts te zien, van heel paars tot een klein beetje en subtiel gebruik van paars…. Ik ben benieuwd hoe dit avontuur afloopt.

Ondertussen vermaak ik me prima, onder andere met de maandelijkse uitdaging van het Dutch Modern Quilt Guild. Voor april was dat de kleur oranje en ik heb een klein tasje gemaakt met een goudsbloem er op aan weerszijden.                                                           Nog niet helemaal af, want ik ben de voering nog vast aan het zetten, maar vanavond is er de bee en dan lukt dat wel. Verder met de maand mei : Japan. Op de beurs in Rijswijk heb ik een klein stapeltje geweven Japanse stof gekocht samen met Sashiko garen. In een boek van Kathy Doughty, Making quilts, zag ik een mooi patroon                                                                en vooral ook het doorquilten trok m’n oog. Nu ben ik begonnen dit in een kleine vorm te maken, met blokjes van 10 bij 6 cm, en het eerste stukje zit in elkaar.                                                                                                      De naadjes heb ik allemaal open geperst, anders werd het een dikke knoedelboel. De geweven stoffen zijn nog niet zo makkelijk om mee te werken, ze zijn dikker dan de Oakshot stof en vragen meer “keerruimte”. Net als bij de geweven Sari stoffen eigenlijk. Het is wel iets heel anders dan ik tot nu toe gemaakt heb, maar ik vind het mooi spul!  Wat het uiteindelijk gaat worden weet ik nog niet precies, daar kan ik nog even op broeden.

 

2 gedachten over “Pantone challenge 2018

  1. Hoi, Hilda,
    Heel goed je “paarse”stadhuistrap !. Je hebt leuke kleuren daarin, waarvan je inderdaad niet zo zou zeggen dat het paars is. als er een tentoonstelling van komt is dat dan in Engeland ? Beetje ver…..Groet, Corrie

  2. Bedankt voor je reactie en fijn dat je m’n paarse stadhuistrapjes kunt waarderen. Het is een challenge waarbij iedereen over de aardbol kan meedoen en de quilts of top kun je insturen vanaf je account van social media naar een adres; deze linked je naar je weblog, instagram of flickr. De ingezonden quilts/tops kun je bekijken op onder andere de website nohatsinthehouse.com., daar zijn de foto’s van de inzendingen per categorie in een rij te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s