Oktober

Al een tijdje weer thuis van vakantie en nu het kouder wordt en herfstig ben ik lekker aan het quilten gegaan. De Quiltalong van Pat Sloan, “the children’s library”, is afgelopen. Dat wil zeggen dat alle blokpatronen en de afwerking gegeven zijn en we hebben het alleen nog zelf verder af te maken. Alle blokken heb ik af en stof voor de sashings heb ik ook in huis. In de afwerking staan allemaal kleine blokjes in de sashings. Verrassing, vond Pat, maar oeioei een heel karwei! Dat lijkt me niets voor mij. Zo’n precies werkje, dat kan alleen maar kopzorg geven en fout gaan. Ik besluit het maar rechtuit rechtaan te maken, dan blijft het een mooie maat voor een quilt en is het niet zo druk.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dus zo ziet het er nu uit als ik de blokken op de stof voor de sashings leg. Het daadwerkelijk in elkaar zetten gaat net even niet zo makkelijk, want de blokken zijn helaas niet precies even groot geworden. Daar ben ik nu mee aan het puzzelen, dat komt.

Met de Qal van het Dutch Modern Quilt Guild ben ik helemaal bij en er zijn al 11 blokjes gemaakt. Nog veertien te gaan en ik ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hier staan twaalf blokjes op de foto, maar dat komt door de krul. Door met vliesofix te werken had ik het stukje stof wat overbleef na de krul uitknippen ook gebruikt. Dit leverde nog een krul op, zie het blokje in de rechter bovenhoek. Morgen komt er weer een nieuw blokje. Jaja, ik blijf wel van de straat tegenwoordig en het is wel prettig om lekker bezig te zijn.

Afgelopen donderdag weer naar de bee, volgende week zaterdag naar de quiltdag in Helmond en het weekend daarna een open dag bij de quiltpuzzel… Vlak voor de zomer heb ik daar een paar lappen stof gekocht uit de aanbieding om een quilt te maken uit Love Modern Quilting en die is afgelopen week af gemaakt. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Omdat er stof in is verwerkt met een kat die naar Parijs gaat, denk ik dat deze maar “de kat van ome Willem” moet gaan heten. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet etiket nog erop naaien en dan is deze klaar voor een van de logeerbedden.

Ondertussen ben ik nog kleine boogjes aan het maken voor de rand aan de onder en bovenkant van de Solsnu, een zomerquilt uit de Quiltmania. Daarin heb ik een cirkel van de American Beauty, gemaakt tijdens een Nivonquiltcursus, verwerkt in het middenstuk. Het is een van de projecten in het kader van 17 in 2017 en ik hoop die ook dit jaar af te kunnen maken. Allemaal “modernere” dingen, veelal met de naaimachine te naaien. De Camelot ligt te wachten tot ik daar ineens wel weer mee verder wil, maar het doorpitten daarvan geeft steeds kapotte vingers door mijn onhandig gepruts met vingerhoed en dat vraagt hersteltijd.

In Scandinavie, waar we in september op vakantie waren, hebben we wel mooi handwerk gezien en ik zal binnenkort de foto’s opladen om iets daarvan te laten zien.

2 gedachten over “Oktober

  1. Leuk om al je werk te zien. Je blokjes van het blokje per week van Dutch MQG zien er leuk uit.
    Vandaag kun je weer aan de slag met een nieuwe!
    En gelukkig altijd weer nieuwe projecten anders heb je er geen 18 om af te maken in 2018!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s