New balls please….

Ooit, toen ik nog veel klarinet speelde, kon een dirigent van de harmonie waar ik toen onder andere in speelde wel eens uitroepen “new balls please” om uit een impasse in het oefenen te komen. Nu, met een nieuwe naald in de machine denk ik plots “yes! new balls”. Het gaat geweldig ineens, dus kennelijk was de naald al lang aan vervanging toe. Ik zie in m’n openstaande kast een stapeltje kleine kleurige blokjes en denk die even aan elkaar te maken om de draad boven en onder op spanning te brengen. Nu ik een mooie groep blokjes aan elkaar heb genaaid ga ik het afmaken ook.                                                                                Een vrolijk opbergmandje is ontstaan en misschien kan ik dochter hier alvast een plezier mee doen, De grotere tas, een soort dillybag, is nog niet helemaal afgewerkt, dat zit nog in de planning van 17 in 2017…..

Bij dat project van 17 in 2017 is wel de mogelijkheid om nieuwe dingen te beginnen er in gehouden. Nu merk ik dat de nieuw begonnen dingen ook weer de neiging mee brengen tot stapelen. Daar ga ik even wat aan doen. De kleine projectjes, die voortkwamen uit de gevolgde cursus snijtechniek en vrij werken heb ik afgemaakt. Twee kleine vierkante werkjes van 40 bij 40 cm waren al af, maar de iets grotere van ±60 bij 60 cm nog niet.                                                                Nu is het wel voor elkaar, het is een soort tabletop geworden. Het vrije patroon is ook af. Het was nog wat puzzelen, omdat ik geen bies er langs wilde maken, maar de voorkant naar de achterkant terug wilde slaan en ik ondertussen al doorgequilt had.    Dat is opgelost en het quiltje heeft een plek gekregen. Nu nog een blok van de quilt along van Pat Sloan, The children’s library. Het augustusblok, want juli heb ik even overgeslagen.                                                             Eerst had ik het blok zo gemaakt en vervolgens leg ik alle blokken uit op de stof die ik ga gebruiken voor de sashing.                                                                                                      Dan vind ik de buitenste driehoeken van het blok wat wegvallen en besluit de driehoeken te vervangen door een wat donkerder tint stof die ik in andere blokken ook gebruikt heb                                                              Zo is het beter.  Het juliblok van de quilt along bleek de uitleg over de sashings te zijn, met tal van kleine blokjes tussen de grote blokken en op de hoeken. Ik weet niet of ik dat wel mooi vind en bedenk of ik het zal doen of laten of in een iets gewijzigde vorm maak. Eerst nog twee blokken te gaan in september en oktober.

Het vierde blok voor de Dutch Modern Quilt Guild QAL heb ik ook af.                                                             Zo op het oog ziet het er wat merkwaardig uit, maar wanneer je er meerdere maakt kan er wel een mooi patroon ontstaan.  Op het blog van het DMQG zijn al een aantal mogelijkheden getoond en zo blijkt het blokje erg te kunnen verrassen. Wel een puzzel is hoe ik het steeds weer maak door slechts twee kleuren te gebruiken en nu heb ik in de kast stof van zoveel mogelijk dezelfde kleurtint er bij gezocht. De wit met grijze lijnen stof is er maar bij gesmokkeld. Ik ben benieuwd wat voor blokken er volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s