Regiodag Brabant Oost, november 2016

Oei, dat is lang geleden dat ik een blogje schreef, maar nu dan toch een stukje. Over de regiodag. Op donderdag 10 november ging ik er naar toe. Deze keer vergezeld van Fia. Ze wilde wel een keer komen kijken nu ze zo graag en veel aan het quilten was geslagen sinds de quiltcursusweken bij het Nivon. Ook Rita en Els zijn naar Oisterwijk gekomen en daar treffen we elkaar aan in de Tiliander.

Bij de aanmelding in de zaal kregen we een lootje en op het podium lagen de pakjes die bij de lootjes hoorden. Fia trof een boek, Rita en Els een stapeltje tijdschriften en ik werd blij gemaakt met een zakje lapjes. Gerie opende de dag met een welkom en gildenieuwtjes.OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                Daarna werd het overgenomen door Christien van de winkel Carol Cox om de workshop “traboutis” te geven.                                                                                        OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA             De pakketjes werden uitgedeeld met fijne dunne lichte stof, een kerstpatroontje, vulling en draad, een stukje mul en drie kersstofjes. Nou…. dit gaat niet gemakkelijk worden of snel even af. Dit vraagt veel geduld en handigheid, want al snel komen we er achter dat er hulpgereedschapjes zijn om deze vorm van handwerk te vergemakkelijken en die hebben we niet. Daarom niet getreurd en gewoon aan de slag. Op het prikbord zijn voorbeelden te zien van de hulstblaadjes en besjes.                 OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                  Om de blaadjes goed op te vullen komen er ineens wel tips door als “de vulling wat door het oog van de naald doen en dan door de mul trekken. Het werkt en gaat beter dan met het sateprikkertje. Het blijft toch een oefening in geduld! De laatste quiltcursus die ik volgde, in Morgenrood afgelopen oktober, bood de mogelijkheid het appliqueren onder de knie te krijgen en daar was de techniek van boutis bij. Dat had ik toen maar overgeslagen, want het leek me technisch te hoog gegrepen. Maar ik kom er dus niet zo maar van af en ik ga het nu toch proberen. Pfff, het valt me niet mee. De Show and tell  zorgt gelukkig voor wat afleiding en ontspanning. Niet alle quilts heb ik op de foto of soms is een foto niet zo mooi of wat onscherp geworden en niet hier geplaatst, maar om een indruk te krijgen van het getoonde moois:                                                                                    OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                Helaas was er deze keer geen gastspreker uitgenodigd en dat programmaonderdeel miste ik eigenlijk wel. De broodjes waren lekker, de workshop en begeleiding aardig en het was als van ouds gezellig met veel gepraat over en weer, uitwisseling van nieuwtjes en ideeën, en erg leuk om nu ook met medequilters van de Nivongroep bij de regiodag te zijn.OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                              Toen we de dag om drie uur afsloten was ik zover dat de blaadjes en de besjes opgevuld zijn en er zelfs twee stukjes rode kerststof tot besjes zijn omgevormd. Nu nog de blaadjes afmaken, een randje er omheen en doorquilten. Voor de kerst, moet lukken toch?

 

Advertenties

One thought on “Regiodag Brabant Oost, november 2016

  1. Hoi Hilda,
    Wat leuk het groepje van “ons” NIVON op de regiodag, en Rita met haar appl.werk die heeft hard gewerkt! Leuk om te lezen!
    Groetjes Annie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s