Allemaal beestjes

Zo maar eens lekker aan de gang met het kleine pakketje dat ik van Annie mee kreeg na m’n dagje Bosbeek. Een plofkip en een kuikentje. En ook maar een paar andere dieren, waar ik al mee begonnen was, weer te voorschijn gehaald. Beestjes maken vind ik erg leuk en het is wel te overzien als je daarbij niet te moeilijke patronen uitkiest.                                    Dus hop, alle vier in elkaar op een dag en toen de vulling….OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                Bij het eerste dier, de schildpad, raakte de voorraad vulling al op. Er was nog wel iets, maar dat is kunstmatige vulsel met harde stukjes erin en die vind ik niet prettig. De pootjes van muis had ik ook nog gevuld, omdat die in de naad vastgestikt worden en anders had ik daarmee niet verder gekund. Maar nu toch eerst naar de winkel en dat komt goed uit. De Quiltpuzzel heeft de hele winkel vernieuwd en was daardoor vorige week gesloten, maar nu weer open en ik ben ondertussen maar wat nieuwsgierig hoe het geworden is. Met het mooie weer is op de fiets naar de stad geen straf, zelfs niet langs het saaie, rechte fietspad, want alles begint te kleuren en te bloeien             OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                                                                                                                                                                               Hele slingers kleine narcissen staan helemaal in bloei in de middenberm. De witte reiger is te zien bij de Genneper parken, kieviten vliegen druk rond en de familie gans is ook een en al actie. Manman, al die dieren in het voorjaar met mooi weer, wat een drukte!

Bij de Quiltpuzzel weet ik niet wat ik zie… wat is de winkel mooi, ruim en licht geworden! En daar ook veel bedrijvigheid! Aan de muur ontdek ik een klein quiltje dat me helemaal bevalt. Die wil ik ook! Het is een schoolbord met een “dansende juf” er voor en op het schoolbord kun je echt met krijt schrijven! Wow, er is nog wel een stukje schoolbordstof en dat neem ik mee. Het patroontje is van Wendy Forster en dat komt nog. Ook een mooie katoenen vulling heb ik op de kop getikt. En verder nog een mooi Japans stofje gekocht en een mooi stofje met centimeters gekregen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                Eenmaal thuis pak ik de boel uit en blijkt Angela er nog een paar zakjes bij te hebben gestopt. Wat aardig. Ze zullen vast veel plezier van de verbouwing ondervinden nu de winkel zo mooi is geworden en ze zoveel meer ruimte hebben gekregen.

Met de Japanse stof wil ik eigenlijk graag direct iets maken om uit te proberen bij een paar andere Japanse stoffen die ik heb gekregen. Niet gelijk iets groots, maar een tasje of etuitje of zo. Om idee op te doen wat ik met alle Japanse stof zal doen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                Nu heb ik kleine blokjes van 4 bij 4 cm gesneden en die ga ik lekker kettingnaaien tot een lapje om een etui van te maken. En de beestjes?                                                                 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Gevuld en afgewerkt hangen de kip en het kuiken aan de lamp naast m’n bureau. Plofkip ploft niet zo erg, teveel vulling misschien? en kuiken is iets anders geworden dan volgens het patroon want daar waren geen pootjes bij en dat is ook zo wat. Muis en schildpad  zitten in de buurt op de printer ook al een beetje toeschouwer te wezen van m’n werktafel met zooi erop en ik erachter…. Peter vindt het maar niets, al dat spul op de printer. Hij heeft wel een punt en ik denk dat het straks opruimen wordt: alle zooi van m’n werktafel en de beestjes naar een nieuw plekje.                                                                 Maar nu nog niet, nu geniet ik er nog even van.

Advertenties

One thought on “Allemaal beestjes

  1. Hoi Hilda,
    Mijn pc liet het afweten, vandaar nu pas weer reactie, via een nieuwe pc, helaas alle gegevens weg ! Mooie Japanse stofjes ! En je kuiken/ plofkip ziet er best schattig uit ! en zo simpel te maken vond ik! groetjes, Corrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s