Tipi

De driehoek van de tipi tent heb ik opgestuurd en Rose-Anne heeft het ontvangen , zo zag ik bij  textielfestivalleiden2015.blogspot.nl. Er zijn nu 50 driehoeken binnen en je kunt een driehoek insturen tot april. Ik ben benieuwd hoe het geheel er uit gaat zien.

IMG_4237IMG_4236IMG_4238

Deze drie foto’s van in cirkels gelegde driehoeken, van de website gekopieerd, zien er in ieder geval veelbelovend kleurrijk en gevarieerd uit.  Hoeveel driehoeken er uiteindelijk binnenkomen en de stoffering van de tipi gaan vormen is nog de vraag, maar het maakt nieuwsgierig.

Met de randjes ben ik weer bij gekomen. De randjes voor deze week heb ik nu onder handen. De eerste is wat bewerkelijk, de tweede zal vast vlotter gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ruimte op het linnen voor de rest van de nog te komen randjes wordt benauwd klein. Als die randjes erg breed worden haal ik de randjes in de week van mijn verjaardag eind november niet op dit stukje kaaslinnen. Bij Smitje is geen nieuw kaaslinnen van dezelfde kleur en fijnheid binnengekomen de afgelopen weken en Harry is op vakantie. Vanmiddag ga ik naar de quilttentoonstelling in Veldhoven en zou daar in een winkeltje…. of misschien als laatste poging een bezoekje aan een paar handwerkwinkels in Groningen als ik begin november bij mijn broer op bezoek ga. Het kaaslinnen heeft een donkere naturelkleur, de “technische details” heb ik er niet van, en dat is lastig om dan via internet te zoeken. De witte borduurzijde steekt net genoeg af bij het kaaslinnen om het te kunnen zien en dat maakt het wel mooi. Hoewel zoiets op de foto’s van het borduurwerk haast niet te zien is. De bovenstaande foto is eigenlijk ook te donker. Nou ja, we zullen zien wat betreft het kaaslinnen.

Eerst maar lekker genieten vanmiddag in Veldhoven, ik verheug me nu al.

 

 

 

2 gedachten over “Tipi

  1. Hoi Hilda, dit bericht bijna gemist ! Leuk om je eigen Tipi driehoek bij de andere te zien . Ik vind het zo leuk van je blog dat je de foto’s zo kunt vergroten : je kun ze dan zo goed bekijken ! Ook je randjes komen dan mooi in beeld. Misschien kun je een klein hoekje van je stof knippen en sturen naar Atelier Soet idee, maar in Roermond zit ook een goede handwerk zaak : Naald en Draad, Neerstraat 67, informeer daar eens, nee heb je ,ja kun je krijgen !
    groet, Corrie.

    • Hoi Hilda, even over Naald en Draad : ik denk dat ze gestopt zijn ? want hun domeinnaam staat te koop op de site. Sorry voor de verkeerde info, wel jammer ,twee jaar geleden er nog een workshop gevolgd. Groetjes, Corrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s