Af, af…. af!

Eind vorige week en begin deze week werd het huis aan de buitenkant geschilderd. Het ziet er mooi en fris uit en het karwei was ook lekker fris met al die deuren en ramen open. En ik maar naaien en naaien, maar met resultaat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van al die streepjes met oranje blokjes er tussen is het de buitenkant geworden van de rijstzak. Voor de binnenkant zou ik het patroon volgend vierkanten met blokken hebben moeten maken, maar dat werd me te machtig. Bij de Quiltpuzzel was er leuke stof met donkerblauwe opdruk en dat leek me wel wat voor de binnenkant.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En nu is ie af en omkeerbaar! De binnenkant vind ik eigenlijk mooier, maar Azusa kan nu kiezen hoe ze het gaat gebruiken en met welke kant buiten of binnen.

Ondertussen heb ik twee kommetjes in een nieuw Delftsblauw gekocht om er bij te geven en daarvoor heb ik een paar onderzettertjes gemaakt.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn vingers doen nu pijn van het geprik en bovendien heb ik met het schoonmaken van de ramen m’n wijsvinger opengehaald een een klein spijkertje… Gelukkig is de vakantie in zicht en kunnen de wondjes helen, want naaien gaat zo haast niet.

Met m’n randjes gaat het nog, dwz ik blijf vier weken achterlopen. De randjes van de afgelopen weken zijn niet zo moeilijk en misschien lukt het me met zere vingers nog een beetje bij te blijven voordat we weggaan. We zullen zien.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De groene kleur verschilt wel, in de oude borduurzijde is meer donkergroen te zien. Wel jammer, maar het is niet anders.

 

5 gedachten over “Af, af…. af!

 1. Hoi,Hilda,

  Ik ben sprakeloos ! Geweldig zoals je gewerkt hebt ! en wat een leuk resultaat : je dochter mag trots op je zijn met zo’n prachtig cadeau. Hulde !
  Ja ,jammer dat de kleurtjes voor je randjes wat dieper zijn, misschien kun je de strengetjes met elkaar afwisselen, zodat er in je totale doek wisselende kleur verlopen voorkomen ? Maar,…. een vraag: werk je niet met een borduurring ? Ik denk dat je doek dan wat minder kreukels geeft, je
  strijkt na afloop wel, maar ik denk dat het je borduurwerk op zich ook strakker maakt( sorry, waar bemoei ik me mee).
  Heerlijk weer gehad, en prima om te verven; bij ons complex zijn ze ook met de verfkwast bezig,
  en komt het er ook weer mooi en fris uit te zien; nu maar afwachten hoelang het er netjes uit blijft zien….
  Groetjes, Corrie.

  • Het wisselen is maar beperkt mogelijk, ik heb 9 nieuwe strengetjes borduurzijde en maar 1 oude, maar ik zal zien. Een borduurring heb ik nog nooit gebruikt. Ik ben zelfs niet op het idee gekomen en ik heb er ook geen. Meestal spoel en strijk ik het borduurwerk als het klaar is en werk het daarna af. Als ik een mooie kleine borduurring zie kan ik het wel es gaan proberen. Alle tijd in de tuin bezig of ben je af en toe aan ’t handwerken? Hoe is het met de caleidoscoop? Groetjes, Hilda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s