Nog een hoes, en een uitstapje

Nu de laptophoes af is en zeer geslaagd wordt gevonden is er weer een vraag ontstaan. Ditmaal een hoes om een keyboard snel en handig mee te kunnen nemen op de fiets of in de bus of trein. Dus ben ik naar de stad gegaan om materiaal te kopen en tikte een coupon van postzakstof op de kop. Mooi. Nu nog een voering en een stevige tussenlaag. Voor het laatste heeft de Quiltpuzzel  een soort stevige vlieseline met plaklaag. Deze heb ik al vaker gebruikt en bevalt zeer goed, maar helaas is dit materiaal maar 50 cm breed. We puzzelen met de maat van de hoes en hoe we de vlieseline zullen maken. Heel lastig zonder patroon. Eenmaal thuis blijkt zowel het couponnetje als de vlieseline niet goed te passen bij het nu toch van krantenpapier gemaakte patroon. Dus weer terug naar de stad. Brrr, het waait en het regent flink. Het zit allemaal wat tegen. De coupon kon ik gelukkig ruilen voor dezelfde stof, maar nu aan de meter. Voor de vlieseline koop ik een ander soort van 90 cm breed en neem voor lief dat deze geen plaklaag heeft. Maar weer terug door de regen en wind en vlak voordat ik af kan slaan om onze wijk in te rijden ontdek ik bij de boerderij tussen alle paarden een heel klein veulentje….. Wow… pas geboren! Tsjonge jonge zeg, dit maakt m’n hele dag in een klap goed!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een paar dagen later lukte het me pas om er een beetje aardige foto van te maken, dus hier is ze nu een paar dagen oud. Ze heeft hele lange benen en vier witte “kniekousen”. De boer bij wie ik vroeger veel kwam zou zeggen “wat sjiek”. Het is een vrolijk beestje, ze huppelt en danst soms door de wei.

Met frisse moed ben ik aan de hoes begonnen en in het weekend heeft Mirjam ‘m mee kunnen nemen. Het werkt en doet al dienst, maar de schouderband is eigenlijk te kort geworden. Dat komt tzt wel goed. Zoiets is lastig op maat te maken als je niet kunt passen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hier staat de hoes met een kleiner keyboard, dat we nog hier hebben staan, er in. Ik ben blij dat het karweitje af is. Het is een hoes van 95 cm lang, 18 cm diep en 37 cm breed, een beetje rare maten en een heel geknutsel met voering, tussenvoering en buitenkant.

Het quiltje met de kippen is ook af en hangt al in de keuken. Tijd voor wat anders, hoewel er nog van alles ligt waarmee ik verder kan….

Maar eerst nog een leuk uitstapje. Met bon van het quiltersgilde bedacht ik dat we op Hemelvaartdag wel naar Appeltern zouden kunnen gaan. Dat vond Peter prima. Helaas regende het vrijwel de hele dag, maar alles heeft een keerzijde. De tuinen zagen er fris en groen of helder kleurig uit en de vogels zongen er vrolijk op los.

Prachtige tuinen, zowel de aangelegde

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

als de wat meer wildere,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

en het quiltgebeuren was leuk en viel hier goed op z’n plaats. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Er was een ronduit prachtig gemaakte quilt van sterren gecombineerd met fijn geborduurde letters van het alfabet in een bloem of plant gezet.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben vergeten de naam van de maakster goed vast te leggen, haar voornaam is Christel. De driehoeken tot zeshoeken samengebracht uit allerlei landen, en tentoongesteld geweest in Birmingham, waren ook te bewonderen in een klein paviljoen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

We hebben  wel genoten. Het enige heikele punt was de catering. Hier en daar bij de restaurantplekken bleek de soep op, en ook de broodjes. Uiteindelijk konden we nog een broodje eten in het gebouw waar ook de workshop werd gegeven. Daar was de sfeer prima en er werd geknipt, gekletst en genaaid dat het een lieve lust was. Nog een paar stofjes gekocht bij het winkeltje van Maaike Bakker voor alweer “een vraagje” van dochterlief. “Mam, kun je iets maken voor de baby van Azusa?”, haar Japanse vriendin waar ze naar toe gaat deze zomer. Iets met die leuke Hollandse stofjes? Eh… jaaah? Hmmm, nu nog verzinnen wat het gaat worden, maar dat komt nog.

Peter en ik hebben nog even gekeken naar de tuin van Jacqueline, een nicht van Peter. Ze won een paar jaar geleden een tuinontwerpwedstrijd en mocht de tuin uitvoeren op het terrein van Appeltern. De tuin verandert jaarlijks en het is leuk om elk jaar even te kijken hoe het er nu weer uit ziet. En dan met allerlei ideeën en indrukken opgedaan na een mooie dag, ondanks de regen en ook wat koud geworden ondertussen, weer op huis aan.

Advertenties

3 thoughts on “Nog een hoes, en een uitstapje

  • Alles op zijn tijd ,Mirjam !! Eerst voor je vriendin in Japan aan de slag.
   Maar inderdaad errrug moooiiii.
   Wat ik ook prachtig vind Hilda, is die quilt met dat geborduurde ABC; hoe staat het
   met je randjes ? ben je alweer bij ?
   Heb je “onze “quilt gezien in het Quiltnieuws? Doet het toch erg Goed !

   • O nee, help…. die randjes! Ik heb eens even geteld: ik loop dus vier weken achter. Het is me wat, ben ik lekker aan het naaien, quilten en tuinieren en dan komt de klad weer in het borduurwerk. Hoe gaat het met de randjes van Nelly?
    Die geborduurde ABC had je moeten zien, heel fijn en precies borduurwerk. In het echt zeker nog mooier dan op de foto!
    En die stoelen zijn tof! We hebben “daybedden” voor in de tuin gekocht met saaie grijze bekleding. Maar daar kan wat aan gedaan worden nu ik deze stoelen heb gezien. Het is alleen even een beetje tijd, aandacht, stofjes, bezige handjes enzovoort….. nou ja, we kunnen in ieder geval weer lekker in de tuin zitten zonder bang te zijn door de tuinbank te zakken.
    Ja, “onze” quilt in het Quiltnieuws zag ik ook al met een leuk schrijven van Annie. Hij staat inderdaad mooi op de foto. Misschien kunnen we nog wel eens zoiets verzinnen om met elkaar te maken. ’t Is wel heel leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s