Van alles en nog wat

Sinds het blogje van april lijkt alles elkaar snel op te volgen, zo snel dat het niet van even stil zitten en schrijven is gekomen. Ik heb niet voor niets altijd al grote bewondering voor dagboekschrijvers gehad en nu ook voor regelmatig schrijvende bloggers, mij lukt het niet goed zoiets te doen. Nu was er bovendien een probleempje gerezen.

Anderhalve week terug zaten we net ’s avonds aan tafel te eten toen er een hevige bui losbarstte en er kwam een enorme knal waar we behoorlijk van schrokken. Een blikseminslag vlakbij. Er bleek in de buurt overal wel wat schade te zijn, straatverlichting viel uit, centrale antenne deed niets meer en onze modum had het begeven. Even een tijdje geen computer. Tsja, dat had wat voeten in aarde om het te repareren.

.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik had net, voor Hidde’s verjaardag nog, een hoes voor een ” super Mario questionblock” af gemaakt en Peter, bezig met een nieuw modum installeren, al bellend met de helpdesk, is er ondertussen maar op gaan zitten. We konden er allemaal wel om lachen hier. Hoe toepasselijk nu ineens. Gelukkig is het modum vervangen en we computeren weer.

Om mijn broer in Groningen te helpen met een schilderklus zijn we twee keer een weekend wezen logeren in het natuurvriendenhuis in Noordlaren. Wat is het mooi opgeknapt! Marjolein en haar ploegje voor ’t schilderen willen we zeker complimenteren en ook de vondst om de stoelen en bank van kleurige hoezen te voorzien is geweldig.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ik was helemaal verrast en onder de indruk. Zo’n hoes maken is wel ingewikkelder dan de kubus, en dan de bank! We komen snel weer es terug in ’t noorden om te genieten, nu waren we gewoon te moe van ’t klussen. Misschien in juni voor het quiltfestival…

O,ja, en quilten…. daar ben ik aan een kippenquiltje begonnen om een kale muur in de keuken van een gezellig kijkdingetje te voorzien. Mirjam was bezig met het componeren van een kinderliedje over kip, haan en kuiken zo in de lente en vlak voor pasen. Het was wat puzzelen met de tekst en twee kunnen meer dan een, dus deed ik vrolijk mee om in het ritme van de muziek het verhaaltje zo compact en eenvoudig mogelijk te brengen. Leuk en inspirerend. Ik wilde ook wat met kippen maken, een quiltje. Daar had ik al een tijdje aan gedacht, maar nooit aan begonnen en dat ging nu veranderen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is bijna af, er moeten nog bloemetjes aan de steeltjes en een paar kippen hebben nog geen snaveltjes, maar daar wordt aan gewerkt. Het geheel is niet zo groot, ± 40 bij 60 cm. en door de lusjes aan de bovenkant komt een stokje om ‘m op te hangen. Arme Peter, hij vindt het een stijlbreuk in onze “moderne, strakke” keuken. Maar ik kijk er nu al graag naar, ondanks de foutjes en de “country outlook”, en in de keuken staat het vrolijk.

Over dieren gesproken… Bij de tentoonstelling in Veldhoven, afgelopen weekend, zag ik een hele serie quilts met koeien. Nu vond ik deze grappig en mooi gemaakt, maar wel erg druk en bont. Wel leuk dat een hele groep dit thema heeft uitgewerkt en dat we ze bij elkaar kunnen zien hangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eigenlijk dacht ik ondertussen meer aan de beeldjes van koeien die je indertijd kon kopen bij de bijenkorf om zelf te verven in navolging van een aantal kunstenaars, die ook de koe een eigen “outlook” gaven. Zoiets lijkt me wel wat om nog eens te maken, een koeienquilt met verschillende blokken van koeien met elk een eigen “outlook”. Daar ga ik een tijdje op broeden. Verder was er weer veel te zien en te beleven op de beurs. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nog een paar foto’s, de eerste is van een quilt met vouwtechniek. Nu ik zelf daarmee wat zit uit te proberen is het leuk om werk met die techniek van anderen te zien. De tweede foto is van een quilt gemaakt met veel stof van overhemden en daar heb ik al een aardig stapeltje van verzameld. Riet liet me al eens een quilt zien waarin stof van oude overhemden verwerkt was, heel mooi. En deze vind ik ook niet gek.

De quilts van Willy Doreleijers zijn totaal anders dan alle quilts die tentoongesteld werden. Ze zijn meer grafisch en veel abstracter, maar ik mag er graag naar kijken. Nu ik de foto’s zo zie komt de quilt op de eerste foto erg vlak over. Dat is jammer. In het echt is deze beslist mooier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De molen is ook prachtig. Er waren natuurlijk meer quilts van haar te zien, oa. van meer detailstukken van een molen. Ze zullen wel vaker hier of daar worden tentoongesteld. Beslist het kijken waard.

Tussen de bedrijven door heb ik bijna een nieuwe hoes voor een laptop af. De oude was weliswaar nog goed, maar er is een nieuwe laptop gekomen en die is kleiner dan de vorige.  Nu dochter op vakantie was en haar nieuwe laptop even hier bleef liggen dacht ik “kom, opmeten en naaien met wat restjes, een passende nieuwe hoes is zo gepiept”. Hij zit in elkaar, alleen de rits nog. Dat kost me altijd moeite en hoofdbrekens, maar ooit leer ik  het nog wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit was eigenlijk bedoeld als verrassing, maar gisteren kreeg ik een mailtje of ik een hoes zou kunnen naaien voor een keyboard….  Ok, heen en weer gebeld over het een en ander, oa. voor de maat en het hoe en wat. Dat kan ik wel proberen als ik het materiaal ervoor in huis heb.

Het ergste is op dit moment eigenlijk een randje per week. Nou ja, erg? Ik ben blijven steken bij randje 32. Die zag er ingewikkeld uit en heb ik door de drukte maar even opzij gelegd. Nu is er een stapeltje van uitgeprinte randjes en weggelegd borduurwerk. Daar moet wat aan gebeuren om niet de aansluiting te missen…. dat wordt de komende vrije tijd borduren… lekker rustig.

 

 

Advertenties

4 thoughts on “Van alles en nog wat

 1. Hi Hilda !
  Leuk weer wat van je te lezen. Je hebt niet stil gezeten dat is wel duidelijk, dus even geen randjes
  maken is niet zo erg. Je “kipjes” voor de keuken gaaf toch! En die hoes voor de laptop ook zo maar even….Dat wandstuk bij de kleurige meubeltjes van je broer … is dat ook een quilt of een
  schilderstuk ? Het ziet er allemaal fantastisch uit. Groetjes, Corrie.

  • Ha Corrie, leuk dat je reageert. Die kleurige, gezellige meubeltjes staan in de hal van het natuurvriendenhuis, De Hondsrug, en bieden een prettig ontvangst en zo is van alles in het huis opgeknapt en hartelijk uitnodigend. Aan de muur hangen schilderijen en deze, die je ziet, is er een van.
   De kamers van mijn broer zijn weer mooi licht geschilderd en schoon. Hij houdt van rustige kleuren en alles op z’n plek en is weer heel tevreden met z’n huis.
   En, hoe is het in de tuin? Schoffelen? Al aan de aardbeienpluk? Wij eten hier zondag verse asperges van de boer bij ons in de buurt, lekker!
   Hoe is het met de randjes van Nelly? Groetjes allebei.

 2. Hoi Hilda,
  Weer leuk om te lezen, ben erg weg van het laptoptasje. Leuke lapjes gebruikt.
  Stoelen van de Hondsrug, erg fleurig.
  Mijn kleed voor Thom even opzij gelegd, ik krijg de onderkant niet goed strak. Als Annie van vakantie terug is, maar eens even vragen voor hulp. Het heeft nog geen haast.

  Groetjes van Marijke

  • Hoi Marijke,
   Mirjam heeft de hoes gelijk in gebruik genomen afgelopen weekend. Hij paste precies, gelukkig, en de geappliqueerde rups en appel vond ze leuk. Die stofjes vond ik wel toepasselijk. De letter-, woordenboek- en meetlintstofjes komen van Cordiatelier in Groningen en had ik over van een ander “project”. Verder heb ik een paar Japanse reststofjes gebruikt.
   Lastig, dat sandwichen. Het is veel fijner om dat met z’n tweeën te doen, zo’n deken is een hele klus. Succes en misschien zie ik ‘m nog eens als die in elkaar zit. Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s