Even op stap

De vorige week waren we even op stap. Weg van het carnavalgedruis en lekker aan de wandel in de Elzas voor een midweek. Het was prachtig weer en we zijn vanuit het dorpje waar we logeerden met een bus naar de Markstein gegaan om daar te wandelen over de bergrug, in de sneeuw en in de zon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat een uitzicht en geweldig mooie wolkenluchten! Eigenlijk hoorden we een soort rackets onder onze wandelschoenen te hebben om niet te ver weg te zakken in de sneeuw, maar het viel mee. Het was goed te doen op alleen wandelschoenen, want door het zachte weer lag er nog maar weinig sneeuw. Alleen de broekranden werden nat.

Ook de wijngebieden waren mooi en er werd al hard gewerkt nu het zo vroeg voorjaar  is geworden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is een wijngebied vlakbij Riquewihr. Er komt voorzichtig kleur in het land, wat groenige of gelige waas van gras, beplanting en bomen die weer gaan groeien. Er zijn tal van voetpaden tussen de wijngaarden door. Peter en ik waren nog nooit in dit gebied geweest en het was een verrassing voor ons. Zoveel te zien en te doen, een midweek is niet genoeg. In Colmar hebben we behalve rondbanjeren, lunchen en een bezoek aan het museum (Unter den Linden, midden in een verbouwing, jammer) ook nog een quiltwinkel gevonden vlakbij de parkeerplaats waar we onze auto neergezet hadden. Deze staat ook op de lijst met quiltwinkels in Frankrijk van Cosman.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Best wel een grote winkel met een werkruimte en een gevarieerd assortiment, ook veel borduurspullen. Daar zou ik wel een tijdje zoet gebracht kunnen hebben, maar Peter vond dat iets minder interessant en grapte dat voor de stoep stond “stationnement minutes”…. kortom kiezen, kopen en weer verder. Van een prachtig borduurboek heb ik afgezien, maar van een paar stoffen die in de streek gemaakt worden heb ik wat gekocht samen met wat band. Het is katoen, maar ook half om half katoen en linnen. De beige katoen/linnen stof past eigenlijk mooi bij mijn randje per week borduurlinnen.

.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel ik wat quiltspullen mee had, m’n vouwpatchworkblokjes, is het daar helemaal niet van gekomen. Veel te moe van het rond stappen en de vele indrukken.  En ook slaperig van het lekkere eten. Kijk nou, de bakker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ’s avonds in het hotel een diner met vier gangen, iets wat bij het arrangement hoorde. We zijn allebei plots even ‘aan de lijn’ na die midweek Frankrijk, maar we hebben wel genoten!

En zaterdag weer thuis de boel op orde brengen en de nieuwe randjes borduren. Het lukt wonderwel, ik ben nog steeds bij. Zelfs die stiksteek rand is geborduurd al verdient die niet de schoonheidsprijs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De twee laatste randjes staan hier nog niet op de foto zie ik, maar ze zijn gelukkig wel af. Lukte het me maar m’n quiltwerkjes zo goed bij te houden…

Advertenties

2 thoughts on “Even op stap

  1. Heerlijk zo’n paar dagen er tussen uit.
    Leuk om daar stofjes vandaan mee te nemen geeft toch iets extra !
    Morgen ga ik naar de tentoonstelling van Vingerhoedskruid in Wijnegem, hoop daar weer prachtig
    borduurwerk te zien ! Groet, Corrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s