Bij de bakker en verder

’s Zaterdags is het boodschappendag en ’s ochtends vroeg ga ik naar de bakker. De vorige week had ik geen brood nodig, want er was nog genoeg in de diepvries en belde ik af voor het gereserveerde brood. De vrouw van de bakker, Miriam, hielp me vanmorgen en vroeg of ik al wat beter was…. eh… ik wist niet zo snel wat te zeggen. Hoefde ook niet want Miriam vertelde verder dat zij me door de telefoon zo verkouden vond klinken. Ja, ik werd dat weekend behoorlijk verkouden en ik realiseerde me plots dat m’n stem dat al verraadde, terwijl ik dat zelf pas later op de dag merkte. Ik was die dag met de “randjes van de week” aan de slag gegaan, maar door m’n waterige ogen en niesbuien lukte dat helemaal niet. Steeds maar foutjes en uithalen, ik zag het gewoon niet goed.  Nu leek Miriam even verbaasd “randjes van de week breien?” En ik “nee, borduren”. Miriam werd enthousiast en vertelde dat ze was begonnen een sjaal te punniken, omdat ze anders ’s avonds op de bank na de koffie bij het tv kijken en stil zitten gewoonweg in slaap viel. En als ze dan later op de avond wakker werd om het bed in te stappen lag ze vervolgens een tijd wakker. Moe zijn en stil zitten, dat leidt tot zoiets. Dat kon ik alleen maar beamen, want mij vergaat het af en toe net zo en dat stoort mij ook. Ik kreeg het mooie werkje te zien, het gaat een sjaaltje worden. Haar man had zich ondertussen hardop afgevraagd of dat zo’n sjaaltje werd wat in de kast komt te liggen en ook hier weer herkenning aan mijn kant. Bij mij thuis wordt me ook geregeld gevraagd wat het gaat worden, waarvoor ik dat nu weer maak of waarvoor je zoiets nu gebruikt. We lachen, we begrijpen elkaar volledig, die mannen ook, we gaan gewoon lekker door met wat we leuk vinden om te doen! En mijn randjes van vorige week zijn zeker afgekomen, kijk hoe het wordt:Image

Het eerste strengetje borduurzijde is al bijna op en ik heb snel nieuwe gekocht. Deze week wil ik wel lekker verder kunnen borduren met deze kleurverlopende groen. (de witte kleur bewaar ik voor als er twee kleuren nodig zijn). Ik was afgelopen week toch juist even naar de Quiltpuzzel voor wat stof. Angela vond de gekozen kleur borduurzijde aardig. Het hoeft toch niet altijd rood en blauw te zijn? Nee, ik ben maar wat blij met m’n groene kleur, het werkt prettig ook al zie je op de foto de lichtere gedeelten misschien minder goed dan de donkere. In ’t echt is het wel zichtbaar!

Het kleine quiltje van turning pin wheels is af en er stond zo’n ster in een quiltboek uit de bibliotheek waarvan ik me steeds maar afvroeg of ik zoiets zou kunnen maken. Nu dacht ik ineens ‘kom op, gewoon proberen’. (alle goede voornemens over wat planmatiger en met patroon enzo werken vergeet je soms helemaal)Image

Het boek gaf een goede uitleg en ik had naar mijn idee mooie stof er voor gevonden, dus ik ging aan de gang. Nu blijkt een van de stoffen, de paarsrozige, het me niet zo gemakkelijk te maken, doordat het een geweven stof is en ik langs diagonalen moet naaien. Nou, inderdaad, Carla kan op onbewaakte momenten tijdens een quiltweek roepen dat stof rekt, maar hier liep dat rekken van stof geregeld uit de hand. De ster zit in elkaar, maar dat is wel na tich keer uithalen eindelijk het geval.

Image

En ook al is ie nog steeds niet helemaal precies goed, ik ben er maar wat trots op en wat ik er mee doe? waar het voor gaat dienen?… dat ga ik nog bedenken. Daarom ben ik het nog niet verder gaan afwerken. Wel vind ik het leuk om met deze stoffen verder te gaan. De zalmkleurige stof was op, want daar had ik maar een klein stukje van gekocht. Aanvankelijk vond ik die kleur niet zo mooi, maar op advies van Angela ben ik het gaan proberen met een klein stukje. Ze zei dat het veel meer ging doen in het geheel dan wanneer ik alleen in rozetinten verder zou werken naast de blauwgrijs en grijszwart en daarin kan ik haar nu wel gelijk geven. Voordat ik deze ster maakte heb ik andere tinten roze van donker naar licht uitgeprobeerd, maar dat leverde een minder spannende ster op. Het is leuk om te ontdekken dat een los stukje stof een heel andere indruk geeft dan wanneer je het ziet in een geheel met andere stoffen.Image

Met dezelfde stof probeer ik een krans met een log cabin patroon te maken. Ik ben er al aan begonnen en hoe het gaat worden zullen we tzt wel zien. Log cabin blokken naaien is erg leuk om te doen en nu een keer een asymmetrische. Zestien asymmetrische blokken in totaal en dan zo geordend dat het geheel met een bepaalde omlijsting een krans gaat vormen. Gezien op Facebook bij Carol Cox en erg mooi in allerlei variaties van stoffen door verschillende quiltsters gemaakt. Ik hoop dat het niet erg is dat ik dit patroon van de foto’s overgenomen heb voor eigen gebruik.

En zo lekker bezig val ik niet onverhoeds in slaap ’s avonds, maar komt er van alles uit m’n handen.

2 gedachten over “Bij de bakker en verder

  1. Hoi Hilda ! Leuk om je resultaten te zien; ziet er prachtig uit, en Annie heeft gelijk het “virus” heeft je in zijn macht. Geeft niets hoor, lekker doorgaan, ik geniet van je werkstukken en jij valt niet in slaap. Groetjes, Corrie.

  2. Ja, er zijn mensen die vragen waar is dat voor, wat doe je er mee,waar begin je aan, waar je zin in hebt etc etc.
    Vergeet niet dat het een hobby is, sommige mensen verzamelen bijvoorbeeld postzegels en die liggen dan in een mooi album meestal in de kast, of doen aan modelspoorbouw ook leuk maar je speelt er toch niet altijd mee! Of doen aan kunstschilderen en hebben de zolder vol staan met schilderijen. Het is heel herkenbaar voor mensen die bezig willen zijn! Als je bezig bent met creatieve hobby’s dan gebeurt er nog veel meer dan op de bank zitten en niet in slaap vallen, je kijkt goed om je heen, kijkt naar bijvoorbeeld kleuren in de natuur, je gaat naar musea, volgt cursussen, ontmoet allerlei mensen met dezelfde of soortgelijke hobby’s, het is een heel sociaal en vormend gebeuren. Dus …………. We gaan rustig door met onze hobby’s.
    Groetjes Annie .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s